Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Vůně whisky je svěží a čistá, aroma kandované kůry citronu a koření
Chuť: Robustní a kořeněná, bohatá textura se skořicí, citrusová svěžest
Destilace
Začleněním Coffey Malt do svého sortimentu v roce 2013 se Nikka rozhodla trvale vyrábět sladovou whisky destilovanou v kolonových destilačních přístrojích namísto tradičních železných destilačních přístrojů. Výsledek je velmi překvapivý, chutný a jistě zaujme i ty nejzvědavější amatéry.
Příběh
Nikka je příběh japonské whisky. V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside. Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.