Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Citrusové tóny, červený pomeranč a citrón
Chuť: Hrušky, třešně a exotické ovoce, citrusové tóny, červený pomeranč a citrón pomalu ustupují do květin
Destilace
Atypická whisky, složená z velké části z kukuřice a obilovin, Coffey Grain je jednozrnová whisky destilovaná v Miyagikyo ve dvou sloupcových destilačních zařízeních a destilačních zařízeních typu Coffey. Její ovocná svěžest a buket vůní tak odlišný od single malt z ní činí překvapivou a svůdnou whisky neskutečné originality.
Příběh
Nikka je příběh japonské whisky. V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside. Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.