Popis
Barva: Průzračná, po vhození kostky ledu tekutina zbělá
Aroma: Kořenité po skořici, fenyklu a koriandru se svěžím závanem bylin, zejména pak máty, lékořice a květu limetky s jemným oříškovým závěrem
Chuť: Kořenitá s bylinnými tóny máty, lékořice a květu limetky s jemným oříškovým závěrem
Destilace & Zrání
Anýzový likér Ouzo se vyrábí dle prastarého, tradičního řeckého receptu. Redestilací pálenky z vinných matolin a následnou macerací hvězdicového anýzu, fenyklu a dalších koření. Výsledný produkt je po krátkodobém uležení, jehož cílem je spojit všechny chuťové tóny v harmonický celek, připraven ke konzumaci.
Příběh
Řecko, rok 1888, Spyros Metaxa experimentuje a objevuje ten nejjemnější alkohol pod sluncem. Do unikátní receptury vtiskl celou řeckou duši – a vznikla METAXA. Umění spojit ve správný čas vinné destiláty, muškátová vína a směs řeckých bylin a koření ovládá jediný člověk na světě – Metaxa Master, Costas Raptis. Objevujte jeho talent. V každém druhu Metaxy si vychutnáte jinou kombinaci a najdete odlišné chutě a vůně.
Doporučení
Ouzo se nejčastěji konzumuje s kostkou ledu, nebo s vodou v poměru 2 - 5 dílů vody. Je vynikající jako aperitiv, kdy dokonale připraví chuťové pohárky nebo jako svěží long drink. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.