Popis
Aroma: Bylinkové
Chuť: Po anýzu, fenyklu, koriandru, kmíně v kombinaci s dalšími pěti bylinkami
Destilace
Anýz, fenykl, koriandr, kmín plus dalších pět bylinek. To je legendární kontušovka v podání Žufánka. Nápoj, který byl za císaře pána v každé hospůdce, se v palírně dělá podle původní polské receptury z roku 1901. Bylinky se nejprve týdny nechají macerovat v destilátu z tříleté medoviny. Nasycený roztok si pak jde odpočinout do sklepa, aby dozrál. Aby se propojily všechny chutě.
Příběh
Žufánek s.r.o. založili v roce 2000 manželé Marcela a Josef Žufánkovi a jejich synové Martin, Josef a Jan. Sídlí v obci Boršice u Blatnice poblíž Uherského Hradiště.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. Destilují, macerují a tvoří je tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně jim samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou jejich jméno.
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.