Popis
Aroma: Cítíme esenciální oleje z citrusových plodů jako jsou pomeranče, citrony a také z granátová jablíčka s vůněmi bylin typickými pro Středomoří, zejména pak myrta, jalovec, rozmarýn, šalvěj a aromatická pryskyřice
Chuť: Projevují se stopy pomeranče vyvažované tóny lékořice a bylin rostoucích ve Středomoří se sametovou a kulatou texturu a jemně hořkým hladkým zakončením
Destilace
Přesná receptura bylinného extraktu zůstává střeženým tajemstvím, ale jde o speciálně vybrané byliny, kořínky a koření s přísadami nesoucí typické sicilské vůně a chutě.
Příběh
Avero Amaro autentický italský bylinný likér typu amaro, což znamená hořký likér užívaný pro podporu trávení, byl vytvořen v roce 1868 podle pečlivě střeženého tajného receptury, která má původ v benediktýnském opatství v Caltanissettě na Sicílii. Tajnou recepturu vytvořili mniši z opatství Abbazia Di Santo Spirito a páter Girolamo ji daroval v roce 1868 obchodníkovi s textilem Salvatore Avernovi, jako ocenění za podporu obce. Salvatore Averna začal od toho okamžiku likér Averna oficiálně vyrábět pro hosty svého domu. První výrobna byla postavena v rodinném venkovském sídle v Xiboli v Calanissettě, kde rodina trávila horká sicilská léta. Dnes je tento dům plně funkční továrnou a skladují se v něm byliny používané při výrobě likéru.
Doporučení
Tradičně se podává neředěný, ale můžete si jej vychutnat i s kostkou ledu. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.