Popis
Aroma/Chuť: Tento rum se vyznačuje zejména tóny třtiny, ananasu, mučenky, vanilky a náznakem zemitých tabákových květů
Destilace
Privateer Rum Distillery používá jen tzv. single-origin melasu z Guatemaly v kvalitě „A grade“, která je řadou výrobců považována za jednu z nejautentičtějších variant připomínajících melasu proudící do Ameriky v 18. století. Fermentace se odehrává v nerezových tancích po dobu šesti dnů při teplotě 23 - 26 °C. Nejdůležitější částí je ale dvojnásobná destilace, která nejprve probíhá v kotlíkovém destilačním zařízení od společnosti Vendome z Kentucky, aby následně přišlo zakončení na hybridním destilačním zařízení od německé společnosti Carl, které kombinuje kotlíkovou i kolonovou destilaci, což poskytuje výrobci větší pole působnosti v otázce, jaký charakter chce pro výsledný produkt zvolit.
Příběh
Privateer Rum se vyrábí na severovýchodním pobřeží ve státě Massachusetts, a to konkrétně v malém městečku Ipswitch, které leží přibližně 50 km od Bostonu. Tato americká palírna byla sice založena v roce 2011, navazuje ale na bohatou historii rumů z Nové Anglie. V současnosti je Privateer Rum Distillery považován za symbol vysoce kvalitního rumu ze Spojených států, který pomáhá redefinovat určitý styl rumu, který je typický pro oblast Nové Anglie.
Doporučení
Privateer New England White Rum má bohatou, vyváženou chuť, která skvěle doplní míchané drinky, aniž by v nich zanikla. Naopak, dodává jim plnou, hlubokou chuť. Nejsnáz si jej vychutnáte ve vysoké sklenici s ledem přelitým v poměru 1:3 doporučeným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.