Popis
Aroma/Chuť: Projevují se tóny čerstvé máty, lehké zemitosti, bílého ovoce a tmavého cukru
Destilace
Rumy Mauricia jsou vyráběné 100 % z čerstvé šťávy z cukrové třtiny. Cukrová třtina se zpracovává v jednom z nejmodernějších cukrovarů na světě a následně míří do palírny, nacházející se o 5 km dál. Cesta šťávy z cukrovaru do fermentačních tanků netrvá déle než 3 hodiny. Šťáva se fermentuje po dobu 30 hodin za pomocí speciálně vyvinutých kvasinek a následně prochází kolonovou destilací.
Příběh
Palírna Grays se nachází v oblasti Pamplemousses na severozápadě ostrova Mauricius. V Domaine de la Villebague zde v roce 1740 vznikl první cukrovar na ostrově a nedlouho poté, v roce 1742, zde byla postavena první destilerie. Dnes je Grays single estate palírnou, kde probíhá celý proces výroby, od plantáží cukrové třtiny až po lahvování.
Doporučení
Tento rum je vhodný jak na nenáročné popíjení, tak do míchaných koktejlů. Nejsnáz si jej vychutnáte ve vysoké sklenici s ledem přelitým v poměru 1:3 doporučeným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.