Popis
Aroma: Výrazně květinové s tóny citrusového ovoce
Chuť: Hedvábná, vyvážená, doplňují se citrusové, hořké a květinové tóny, v závěru s hřejivým pepřem
Destilace
Jeho profil je dán 8 rostlinnými výtažky, přičemž 3 jsou tradiční evropské (andělika, koriandr, jalovec) a 5 jsou rostliny unikátní pro Japonsko (zelený čaj sencha, citrus yuzu, shiso listy, ume švestky, sansho pepř). Získávány jsou od malých místních výrobců, destilují se procesem vakuové destilace a poté se míchají.
Pomyslnou třešničkou na dortu je střik destilovaného saké Akashi-Tai ze sesterské palírny přidávaný do destilátu, který zjemňuje pepřové tóny.
Příběh
Gin je pojmenován po 135. poledníku východní délky, který prochází městem Akashi v prefektuře Hyogo. Inspirován je vášní pro objevování toho, co leží za hranicemi, a významným obdobím japonské historie Taisho, kdy se východní kultura setkala s tou západní. Kimio Yonezawa tomuto inovativnímu a nekonvenčnímu ginu, jenž spojuje nové chutě, dal přívlastek „Hyogo Dry Gin“.
Doporučení
Gin s výraznými tóny koření doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.