Popis
Barva: Hluboce zlatá
Aroma: Velmi ovocná a kořenitá po meruňkách, pomerančové kůře, vařené hrušce nebo opuncii, cítíme sladké sultánky, zimolez a tonkové fazole
Chuť: Úžasně květinová až ovocná, sušený banán, muškátové víno, medu a pomerančové květy
Destilace
Kolonová destilace z melasy palírny Destiladora de Alcoholes y Rones, kde před vypálením šťáva 2 – 3 dny fermentovala.
Zrání
Rum Guatemala XO Single Cask zrál tropicky po několik let v sudech po bourbonu (neuvádí se přesně), aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 1 rok dozrával v sudech po koňaku Ferrand a 11 měsíců v sudech po fortifikovaném muškátovém vínu Moscatel.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.