Popis
Barva: Hluboce zlatá
Aroma: Intenzivní a ovocné s tóny broskve, rozinek, ananasu, pomerančové kůry, lískových oříšků a karamelu.
Chuť: Bohatá a kulatá s tóny mandlí, francouzského toustu, meruňky, jemného koření, kávy, tabáku a vanilky.
Destilace
Kolonová destilace z melasy palírny Destiladora de Alcoholes y Rones, kde před vypálením šťáva 2 – 3 dny fermentovala.
Zrání
Vyroben byl z melasy v kolonovém destilačním zařízení. Zrál nejdříve 3 roky tropickým zráním v sudech po bourbonu, následně další 4 měsíce kontinentálním zráním v sudech po koňaku Ferrand a nakonec ještě 8 měsíců dozrával v sudu po Madeiře.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.