Popis
Barva: Jiskrně měděná
Aroma: Vanilka a čokoláda, kakao, víno, starý vlhký sklep, melasa, koření v podání bílého pepře a skořice
Chuť: Sladké pečivo, přitom je suchá s mléčnými tóny čokolády, medu, kokosu a ořechových tónů, také pepřové a zelené tóny přecházející do starého portského vína, kakaa a pylu
Destilace
Kolonová destilace z melasy palírny Trinidad Distillers Ltd, kde před vypálením šťáva 3 dny fermentovala.
Zrání
Rum Trinidad 2002 Single Cask zrál tropicky 13,5 roku v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 3,5 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand a 1 rok ve 225l sudech po portském vinu Tawny. Tím rum získal dřevité aroma smíchané s ranciem.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.