Popis
Chuť: Hořce kyselý grapefruit, osvěžující chinin
Přírodní ingredience: Vyrobeno z rubínově červeného grapefruitu a osvěžujícího suchého chininu, neobsahuje žádná umělá sladidla, příchutě ani konzervační látky.
Doporučení
Smíchejte s citrusovými a květinovými giny, vodkou, jakoukoli tequilou či mezcalem a získáte osvěžující, pikantní nápoj. Perfektně doplní i sladké červené vermuty a fortifikovaná vína. Jednoduše do sklenice nalijte destilát, vložte několik kostek ledu a přelijte tonikem v poměru 3:1. U vína platí, čím nižší obsah alkoholu, tím nížší poměr, třeba i 1:1. Pro konkrétní tipy doporučujeme stáhnout průvodce párováním Fentimans.
Výroba
Grapefruit je subtropický citrusový strom známý pro své relativně kyselé a poněkud hořké ovoce. Z 92 % je grep tvořený vodou. Zároveň je skvělým zdrojem vitamínu C a vitamínu A.
Vyrobeno za použití osvědčeného botanického procesu vaření, všechny přírodní ingredience jsou vyluhovány, umně smíchány a fermentovány po celých 7 dní pro nepřekonatelnou kvalitu a bezkonkurenční chuť. „Botanically Brewed" není módní označení, které používá Fentimans pro marketing; je to technika výroby nápojů prémiové kvality, která je předávána z generace na generaci rodiny Fentimans od roku 1905.
Příběh
Více než 100 let od založení je podnik stále v rodině Fentimans, nyní ve vlastnictví Eldona Fentimanse, pravnuka Thomase. Ve výrobě lahodných přírodních nápojů stále používají vícestupňovou techniku botanického vaření. Procesy jsou však aktualizovány a nápoje jsou nyní syceny oxidem uhličitým ještě před plněním a pasterizací, aby se prodloužila trvanlivost produktu. Jedna věc, která se však nezměnila, je vynikající kvalita, řemeslné zpracování a nepřekonatelná chuť nápojů Fentimans.