Popis
„Harmonie musí být všude kolem nás. V osobním životě, vztahu, práci, jídle i pití. Onu rovnováhu je ale dobré sem tam něčím zpestřit. Například solí. Zapijte se do prudce pitelného svěžího prosecca s lehce slaným podtónem. Pak zalomte jednu z nejlepších čokolád od pana Willieho a nechte trpělivě rozpouštět na jazyku. Po odeznění krémově hladkého 44% kakaa vám do struny chuťových buněk prásknou krystalky mořské soli a vy si prostě budete muset ulomit kousek další. Pak to spláchněte vínem, které svou cukernatostí Extra Dry mléčnou čokoládu úžasně zharmonizuje.“
Martin Svoboda
Více o párování prosecca s čokoládou se dozvíte v článku Prosecco & Čokoláda.
Cantine Vedova Casa Farive Extra Dry DOCG
Barva: Světle slámově žlutá
Perlivost: Spumate, tedy jemné elegantní bublinky, intenzivní a dlouhotrvající perlení
Aroma: Příjemně ovocná s tóny zralého zlatého jablka a jemnými náznaky bílých květů
Chuť: Svěží, jemná na slaném podkladu s harmonickou dochutí
Složení: 100 % glera
Zbytkový cukr: 16 g/l
Kyseliny: 5,6 g/l
Vinifikace: Druhé kvašení dle metody Charmat
Zatřídění: Prosecco Spumante, Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Willie’s Cacao Sea Flakes
Obsah kakaa: Min. 44 %
Složení: Kakaová hmota 25 %, třtinový cukr, sušené mléko 21 %, kakaové máslo 19 %, mořská sůl 0,6 %
Oblast: Kakao z Haciendy San Augustine, Rio Caribe, Venezuela, kakaové máslo z Barloventa, třtinový cukr z Guadalupe a mléko z Velké Británie
Chuť: Tato vynikající mléčná čokoláda s plnou chutí kakaa i mléka (Milk of the Gods 44 %), obsahuje příměs krystalů kvalitní mořské soli (Sea Flakes). Vzniká tak jedinečný chuťový kontrast, který Willie’s Cacao dovedli k dokonalosti.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.