Popis
„Jakmile si zavíníte ústa krásně svěžím, minerálním proseccem DOCG, ulomte kousek čokolády a nechte trpělivě na jazyku rozpouštět. Krásná kyselinka klementinek si bude výborně notovat s citrusovými tóny vína. Celý zážitek na patře pojistí dobře sladěná cukernatost.“
Martin Svoboda
Více o párování prosecca s čokoládou se dozvíte v článku Prosecco & Čokoláda.
Zardetto Molin Extra Dry DOCG
Barva: Slámově žlutá
Perlivost: Jemné bublinky
Aroma: Čisté a jemné tóny vistárie, zelených jablek, citrusů a liči
Chuť: Minerální, velmi svěží a harmonická
Složení: 100 % glera
Zbytkový cukr: 14 g/l
Kyseliny: 5,6 g/l
Zatřídění: Prosecco Spumante, Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
Willie’s Cacao Clementina’s Almonds
Obsah kakaa: Min. 44 %
Složení: Kakaková hmota, kakaové máslo, sušené mléko 17 %, třtinový cukr, mandle 16 %, kakaové máslo, mandarinkový olej 0,1 %
Oblast: Kakao z Haciendy San Augustine, Rio Caribe, Venezuela, kakaové máslo z Barloventa, třtinový cukr z Guadalupe a mléko z Velké Británie
Chuť: Tabulka s mandarinkovým olejem z klementinek a praženými mandlemi. Voní jako když přijde Mikuláš. To vše na osvědčené 44% čokoládě Milk of the Gods, kterou není třeba představovat. Křupnutí mandle na konci ochutnávky nemá chybu. Ochutnejte, čeká jen na vás!
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.