Popis
„Skvěle vyvážený koňak podpořený úctyhodným stařením umí nabídnout pevné tělo a široké spektrum chutí. Hervé Bache-Gabrielsen umí přesně takové. Když se budete držet středně hořkých čokolád, vedle nešlápnete. Když do nich přidáte svěží tón citrusů, jen dobře. Pomeranč v 65% kubánské čokoládě Baracoa si s touto brandy porozumí náramně.“
Martin Svoboda
Více o Willie’s Cacao a její spravné degustaci se dozvíte v článku Čokoládou za poznáním.
Bache Gabrielsen XO Fine Champagne
Barva: Tmavě zlatá
Aroma: Elegantní buket koření, sušeného ovoce, květin a náznaku citrusů, výrazný a silný nikoliv však těžký
Chuť: Vynikající koncentrace chutí, kulatý nástup v dlouhém elegantním provedení s jasným otiskem více než 20 let v sudu
Destilace: Sklepmistr vybral směs vybraných destilátů z 65 % Grande Champagne a z 35 % Petite Champagne. Z 95 % se pak mísí z hroznů Ugni Blanc a z 5 % Colombard a Folle Blanche.
Zrání: Koňak vyzrával alespoň 20 let v malých soudcích.
Willie’s Cacao Luscious Orange
Obsah kakaa: Min. 65 %
Složení: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, pomerančový olej 0,1 %
Oblast: Baracoa, Kuba
Chuť: Lahodně vyvážená chuť pomerančů vás osvěží a pozitivně naladí do dalších okamžiků. S hořkou čokoládou s lahodným pomerančem a medem zažijete delikátní gurmánský zážitek, kdy se chuť pomerančů výborně doplňuje s medovými tóny čokolády. Čokoláda se nelepí na patro a má jemnou konzistenci. Čokoláda má krásně pomalý a lehce sladký dozvuk.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.