Popis
„Druhá edice „Cask Finish" široce oblíbené značky English Harbour nabízí oproti jeho předchůdci spíše hluboké marmeládové tóny osvěžené pikantním kořením. Právě ono koření mi tkvělo na patře nejvíce a tak jsem při párování sáhl po svěží čokoládě Sambirano Gold. Nakyslé tóny letního ovoce nebudou rumu překážet, jeho kořenené tóny přátelsky nadlehčí a posunou blíže exotickému slunci Madagaskaru.“
Martin Svoboda
Více o párování rumu s čokoládou se dozvíte v článku Rum s čokoládou a naopak.
English Harbour Sherry Cask Finish
Barva: Jantarová se světle růžovými odlesky
Aroma: Úvodní tóny skořice, hřebíčku a pepře následuje dřevitý charakter
Chuť: Kořeněné tóny aroma přechází v karamel, melasu a pomerančovou marmeládu do dlouhého závěru pražených ořechů a náznaků úvodních tónů pepře
Zrání: Tato edice se vyrábí v malých várkách, při kterých se 5letý rum ukládá na dalších 3 – 6 měsíců do sudů po oloroso sherry. Vývoj rumu je pečlivě sledován a jeho zrání je ukončeno ve chvíli, kdy ze sudu získá jedinečné vlastnosti. V závislosti na finálním výsledku je občas doplněn o starší rumy, které dodají větší komplexitu. Každá várka proto může být trošku jiná.
Willie’s Cacao Sambirano Gold
Obsah kakaa: Min. 71 %
Složení: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo
Oblast: Sambirano, Madagaskar
Chuť: Čokoláda má krásnou svěží letní chuť. Můžete zde cítit lehounce kyselou rybízovou chuť, jemnou hořkost a příjemnou vůni. Na začátku je mírně pálivá. Celkově je čokoláda fantasticky vyvážená a velmi snadno se přenesete na exotický ostrov Madagaskar, odkud pochází kakao. Těžko budete věřit tomu, že všechny chutě jsou čistě jen z kakaa a ochutnáváte „pouze“ hořkou single origin tabulku bez příchutě.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.