Popis
„Plantation XO Anniversary je jedním z mála doslazovaných rumů, na kterých si stále rád pochutnám. Úžasná vůně sladkého koření a typická mangová chuť prostě umí bavit po dlouhé roky. A kdo jsme nemilovali bílou čokoládu? El Blanco svou krémovou texturou rum ještě více zjemní a zaoblí dubové tóny po zrání v sudu. Lahůdka nejen pro cukruchtivé.“
Martin Svoboda
Více o párování rumu s čokoládou se dozvíte v článku Rum s čokoládou a naopak.
Plantation XO 20th Anniversary
Barva: Atraktivní bronz
Aroma: Nesrovnatelně ohromující květinově-ovocný nástup postupně uvolňuje tóny vanilky, kakaa a mléčné čokolády
Chuť: Nádherné tóny manga prozrazují pokročilý věk rumu a výsledek dlouhého zrání ve francouzském dubovém sudu
Destilace: Barbadoský mix kolonové s kotlíkovou destilací z melasy. Šťáva před vypálením 3 až 5 dní fermentovala.
Zrání: Rum Plantation XO 20th Anniversary zrál tropicky 8 – 15 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 až 10 let dozrával. Jedná se o směs velmi starých rumů, dokončených v mnoha různých typech sudů od nového bílého dubu, sudů po bourbonu stejně jako sudů po koňaku Ferrand. Každý s jinou úrovní vypálení.
Willie’s Cacao El Blanco
Obsah kakaa: Min. 36 %
Složení: Kakaové máslo 36 %, sušené mléko 34 %, třtinový cukr
Oblast: Venezuela
Chuť: Velmi jemně a decentně sladká, tabulka El Blanco od Willie’s Cacao, je pokladem mezi bílými čokoládami. Uchovala si vůni kvalitního kakaa, je smetanově hladká a bez přidané vanilky. Původě pan Willie vyrobil tuto tabulku, jako čokoládu na vaření, ale díky její jedinečné chuti, si velmi rychle vydobyla své zasloužené místo mezi ostatními klasickými tabulkami.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.