Popis
Aroma/Chuť: Byliny, koření
Destilace
Tyto koncentrované aromatické kapky, které vznikají macerací nejrůznějších bylin, kůr a koření, dodají vašim drinkům perfektní vyváženost, komplexnost a hloubku chutí. Protože se používají podobně, jako se v kuchyni používá sůl a pepř, vysloužily si přezdívku koření koktejlů. A jako takové by neměly chybět v žádném profesionálním ani domácím baru.
Příběh
Angostura Aromatic Bitters, proslulé kapky s nezaměnitelným aromatem koření, jsou nejstarší a nejoblíbenější bitters na světě. Jejich historie se začala psát roku 1824, kdy je vytvořil Dr. Siegert. Původně byly určeny k úlevě od žaludečních potíží a k podpoře trávení, brzy nato se však začaly přidávat do drinků. Siegert byl pruský vojenský lékař zapojený do osvobozenecké armády Simóna Bolívara. Roku 1875 se firma stěhuje z Venezuely do Trinidadu, kde roku 1940 vytváří svůj první rum.
Doporučení
Aromatické kapky jsou dnes nedílnou součástí klasických koktejlů, jako je Old Fashioned, Manhattan nebo Gin Buck. Díky své schopnosti dokonale drink dochutit se však běžně používají také v moderní mixologii. S Angostura bitters se kreativitě meze nekladou, přidejte pár střiků do vašeho oblíbeného drinku a sledujte, jak jeho výslednou chuť ovlivní.
Díky své všestrannosti a schopnosti zvýrazňovat a spojovat chutě se hořké kapky Angostura stále častěji uplatňují také v kuchyni – skvěle vyniknou v dezertech, krémech a sladkém pečivu, například ve spojení s čokoládou nebo karamelem. Můžete je však přidat také do marinád, omáček či zálivek.