Popis
Barva: Krásný, zlatý, slámově barevný odstín
Perlivost: Bohaté a jemné bublinky
Aroma: Mohutné, přitažlivé tóny hrušky a manga, následně uvolňuje lehké vůně zimolezu a bílého jasmínu, přetrvávající v tónech vanilky a briošky, za upřímným a dynamickým nádechem v sobě víno skrývá pěknou harmonii a příjemnou svěžest při zachování pevné struktury
Chuť: Na patře se vařené ovoce, převážně želé z kdoulí a meruňkový džem, vesele mísí s tóny včelího vosku a akátového medu, nade vše vyniká dlouhotrvající profil složený z ovocných tónů kandované pomerančové kůry s mandarinkou a kořenitých tónů kardamomu s anýzem
Složení: Stejný díl Pinot noir, Pinot Meunier a Chardonnay z 30 různých Cru, z nichž 25 % tvoří starší, rezervní vína
Doba zrání v láhvi na kvasnicích: 4 roky
Oblast: Champagne
Podoblast: Pinot Noir z Montagne de Reims, Pinot Meunier z Vallée de la Marne a Epernay, Chardonnay z Epernay a Côte des Blancs
Doporučení
Struktura a vínovost, elegance a svěžest, zachycené v tomto Brut Réserve, nabízejí optimální rovnováhu mezi silou a jemností, což z něj dělá pozoruhodné víno, které se podává jako aperitiv nebo jako doprovod k celému jídlu. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.
Výroba
Mošt prochází dvěma débourbage (usazování): první ještě v lisovně ihned po lisování a druhý, débourbage à foid, v nerezových tancích při 6 °C po dobu 24 hodin. Pomalá chladná fermentace s teplotou udržovanou pod 18 °C probíhá v nerezové oceli s každou odrůdou a každou vinicí odděleně. Víno před finálním mísením prochází plnou jablečno-mléčnou fermentací. Sekundární fermentace probíhá v lahvi při 9 °C v nejhlubších sklepech vinařství Pol Roger, celých 33 metrů pod úrovní ulice. Zde je víno uchováváno, dokud neprojde ruční remuage (promícháváním), což je v dnešní době v Champagne rarita. Velmi jemná a perzistentní pěna, kterou je Pol Roger proslulý, vděčí za mnohé právě těmto hlubokým, chladným a vlhkým sklepům.
Příběh
Pol Roger se narodil ve vesnici Ay, proslulé svými vinicemi. Mladý Pol již ve svých 18 letech prodal své první víno. Rodina v roce 1851 založila firmu na produkci vín a přestěhovala se do města Epernay. Pol Roger začal již od začátku vyvíjet novou metodu výroby suchého šampaňského (do té doby byla většina produkce Demi-Sec). Vína Pol Roger se okamžitě prosadila jak ve Francii, tak v zemích Beneluxu. Pol Roger však věděl, že především Anglie skrývá výrazný potenciál. Shodou šťastných náhod našel na sklonku svého života nejlepšího možného spojence - Sira Winstona Churchilla.