Popis
Barva: Tmavě jantarová
Aroma: Bohaté, plné čokolády a vanilky
Chuť: Intenzivní, aromatický koňak, se sametovou texturou a chutí, se stopou pomeranče, meruňky a hrušky
Destilace
Značka si udržuje úzké vztahy s více než 800 pěstiteli révy ze 4 hlavních vinařských oblastí regionu Cognac — Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies a Fins Bois, od nichž bere jen ty nejlepší hrozny. Pro nejkvalitnější výsledek Courvoisier destiluje v tradičních měděných kotlích alambik o objemu 25 hektolitrů hned od první fáze. Jako jedna z mála koňakových palíren destilují „na kalech", což je specifická a složitější technika, která vyžaduje uchovávání zbytků kvasinek.
Zrání
Výběr nejlepších směsí krásně vyzrálých eaux de vie, ve věku od 20 do 35 let, které nejlépe zdůrazňují spletitost a plnost aroma koňaku.
Cenné eaux-de-vie se staří v ručně vyráběných sudech z osobně vybíraných 200 let starých dubů z konkrétních lesů. Dubové dřevo je po rozřezání sušeno přirozeným způsobem po dobu tří let. Jakmile sudy bednáři dokončí, naplní se eaux-de-vie a začne proces stárnutí. Veškerý koňak musí stárnout minimálně dva a půl roku.
Příběh
Napoleon dával příděl koňaku Courvoisier svým dělostřeleckým jednotkám, aby během probíhajících napoleonských válek pozvedl jejich morálku. Říkával jim: „Když jste na pochodu, dám vašim silám, co nejvíce to je možné, víno večer a koňak po ránu." Když pak odjížděl Napoleon do exilu na ostrov Sv. Heleny, bral si jen to nejnutnější. Třeba několik sudů koňaku Courvoisier. A věděl proč. Za značkou Courvoisier stojí téměř dvě století poctivé práce a řada lahůdek, ověnčených cenami z mezinárodních soutěží.
Doporučení
Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.