Popis
Barva: Bohatá, měděná se zlatými odlesky
Aroma: Bylinky a koření, citrusové tóny mandarinkové kůry s jemnými tóny borovice
Chuť: Hedvábné a bohaté patro lehkých medových a citrusových tónů s jemnými mandlemi
Destilace & Zrání
Likér Bénédictine se destiluje z 27 různých rostlin a koření. Některé z bylin a koření se používaly již od biblických dob a mnohé mají stále své místo v lidových lécích. Původ těchto rostlin je jako cesta kolem světa: z Řecka do Afriky, Indonésie, Indie a dále – celkem z pěti kontinentů, přičemž jediným kritériem výběru je kvalita. Celý proces včetně zrání pobíhá v okázalém paláci postaveném ve Fécampu na počest tohoto jedinečného likéru.
Příběh
D.O.M Bénédictine spojuje touha dosáhnout neobyčejného, která začíná již u benediktinského mnicha Doma Bernada Vincelliho z opatství Fécamp ve francouzské Normandii. Tajný recept benediktýnky pochází údajně z roku 1510 a je založen na tamních léčivých rostlinách obohacených o orientální koření. Poslední žijící mnich z opatství Fécamp předal tajný recept rodině Le Grand, aby zachoval odkaz Vincelliho a benediktinských mnichů. Alexandre Le Grand byl vášnivě oddán ochraně tajného receptu tohoto vyjimečného likéru a jeho výrobního procesu, a proto se dnes používá stejný, tradiční, řemeslný postup.
Doporučení
Benediktýnka je skvělá nejen na čisté pití nebo třeba na ledu, ale i do koktejlů. Vychutnejte si ji přelitou šampaňským v krásném D.O.M. Bénédictine Cocktail nebo si vymíchejte sofistikovaný Vieux Carre na koňaku. Pro zimní odbobí doporučujeme jednoduchý Béné & Hot datovaný do zákopů první světové války. Pro přípravu necháme zprvu 3 minuty vylouhovat několik plátků citronu v horké vodě. Do dalšího šálku nalijeme 2 cl D.O.M. Bénédictine, jenž přelijeme vzniklým citronovým macerátem a ozdobíme jak jinak než kůrou citronu. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.