Popis
Aroma: Jemná vanilka se mísí s nádechem kokosu a čokolády, po kterých následují jemné tóny sušených švestek, kakaa a skořice v souladu s dobou zrání
Chuť: Kulatá s výraznými tóny vanilky, doprovázená kandovaným ovocem, kokosem, čokoládou a sušenými švestkami
Zrání
Depaz Plantation zraje v dubových sudech po dobu minimálně tří let.
Příběh
Používaná cukrová třtina se pěstuje v prostředí, které je na Martiniku jedinečné: v oblasti hory Mont Pelée. Zde má tato plodina vše, co potřebuje, aby prospívala a byla schopná ze sebe vydat to nejlepší: výjimečný slunečný svit, dostatek srážek, které jsou klimaticky ovlivňovány přítomností sopky tyčící se do výšky 1 395 m nad mořem, a k tomu lehkou a dobře propustnou půdu vulkanického původu, díky níž mohou rostliny zakořenit hluboko a využít naplno svoji schopnost hromadit cukr. Proto je cukrová třtina, která se pěstuje v oblasti Depaz, jednou z nejkvalitnějších na celém Martiniku. Výjimečné prostředí této lokality vedlo k tomu, že v roce 1996 bylo území Depaz zařazeno mezi oblasti s označením původu zboží - Martinique AOC.
Doporučení
Tento charakteristický rum si dokonale vychutnáte ze sklenice ohřáté v dlani přímo jako nápoj po večeři, například se čtverečkem hořké čokolády, vylepšeného dotekem kandovaného zázvoru. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.