Popis
Aroma: Jemně dubové tóny strukturované vanilkou, čokoládou a zralým ovocem
Chuť: Jemný dub, následovaný vanilkovým pečivem a čokoládou, po kterých se dále rozvíjejí tóny zralého portského, protkané lískovými oříšky, sušeným ovocem, kakaem a džemem z růží, závěr odkrývá přetrvávající tóny jemného jasmínu, kávy a švestek
Zrání
Depaz Port Cask Finish zraje minimálně osm let ve speciálně vybraných malých dubových sudech. Poté se dokončuje po dobu jedenácti měsíců v sudech po portském, které mu dodávají bohaté aroma fíků a dušeného ovoce.
Příběh
Používaná cukrová třtina se pěstuje v prostředí, které je na Martiniku jedinečné: v oblasti hory Mont Pelée. Zde má tato plodina vše, co potřebuje, aby prospívala a byla schopná ze sebe vydat to nejlepší: výjimečný slunečný svit, dostatek srážek, které jsou klimaticky ovlivňovány přítomností sopky tyčící se do výšky 1 395 m nad mořem, a k tomu lehkou a dobře propustnou půdu vulkanického původu, díky níž mohou rostliny zakořenit hluboko a využít naplno svoji schopnost hromadit cukr. Proto je cukrová třtina, která se pěstuje v oblasti Depaz, jednou z nejkvalitnějších na celém Martiniku. Výjimečné prostředí této lokality vedlo k tomu, že v roce 1996 bylo území Depaz zařazeno mezi oblasti s označením původu zboží - Martinique AOC.
Doporučení
Depaz Port Cask Finish je vynikající v kombinaci s plátkem grilované foie gras podávané s teplým zeleným salátem z papáji. Alternativně skvěle doplní kořeněná pečená kachní prsa nebo přidejte pár kapek rumu do jablečného koláče Tarte Tatin. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.