Popis
Barva: Světlě zlatý odstín posetý zelenkavými odlesky
Perlivost: Pomalé, jemné a vytrvávající bublinky
Aroma: Velmi čistý, éterický buket s jemnými tóny květin zimolezu a jasmínu, zralé, jemné, téměř pražené citrusových plodů, po nichž následují jodizované vůně mořského vánku v kombinaci s teplými, sladkými tóny čerstvě upečeného pečiva
Chuť: Po svěžím, energickém vstupu působí jako hutné, jemně pikantní a povzbuzující, převážně slaný charakter překrývá chuť citrusových plodů pomeranče, mandlí, pšenice a madagaskarské vanilky, jemné, rozplývající se bublinky ustupují vápencové svěžesti a odhalují konečnou chuť, která se zprvu zdá lehká a pudrová, avšak v závěru překvapí skutečným zrychlením, vytvořeným elegantními taniny a praženým kořením
Složení: 100 % Chardonnay, z čehož 23 % prošlo prvním kvašením v dubových sudech
Doba zrání v láhvi na kvasnicích: 5 let
Dozážní (expediční) likér: 8 g/l
Oblast: Champagne
Vinice: La Côte
Doporučení
Jedná se o perfektní víno pro vaše aperitivy, zejména pak na jaře nebo v létě k sezónnímu ovoci. Skvěle doprovodí ústřice nebo bílé ryby sashimi. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.
Příběh
Nejznámější víno tohoto vinařství bylo vyrobeno v roce 1876, aby uspokojilo náročné chutě cara Alexandra II. Císař požádal Louise Roederera, aby mu každý rok rezervoval nejlepší cuvée domu. Obzvláště měl rád domácí víno. Abychom bylo toto cuvée odlišeno, přišlo toto výjimečné šampaňské v průhledné láhvi z olovnatého křišťálu s plochým dnem. Nová značka byla pojmenována po tomto vzácném materiálu, který je obzvláště transparentní a zářivý.