Popis
Barva: Medově zlatá
Aroma: Citróny, broskve a zelené hrozny, vanilkové lusky, kokos a čokoláda nám dává najevo o zrání v sudech amerického dubu, vše zahaleno lehkým kouřem
Chuť: Suchý kouř, slaný karamel a jablečná omáčka, následují kapky citronu a špetka bílého kouře připomínající spíše dřevěné uhlí než fenoly, závěr přináší dehet, rašelinový kouř, sůl, kokos a tabák
Destilace
Tento Port Charlotte byl koncipován, roku 2011 destilován, vyzráván a lahvován výhradně na Islay.
Zrání
Mistr blender Jim McEwan speciálně vybral dubové sudy, ve kterých tato whisky ze skotského ječmene ve vesnici Port Charlotte zraje. Whisky zpočátku zraje 7 let v dubových sudech po americké whiskey. Následně se odebere 25 % objemu a nechá dozrát v sudech po červeném francouzském vínu, aby se následně vrátilo do směsi.
Příběh
Barnett Harvey založil palírnu v roce 1881. Nyní je známá pro své asi nejvíce ovocné whisky na Islay, Octomore whisky - nejvíce nakouřenou whisky na světě a Botanist ginem. Port Charlotte je speciální edice, které se váže na odkaz destilérku, které byla uzavřena roku 1929 a sousedila s Bruichladdich Distillery.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.