Popis
Aroma/Chuť: Výrazný jalovec, jemný nádech citrusů a květinových tónů
Destilace
Malfy Gin Originále se připravuje v palírně ve městě Moncalieri na severu Itálie – oblasti, která je proslulá výrobou nejrůznějších vín a destilátů, mj. třeba i slavného Cinzana. Giny vybočují zejména způsobem jejich přípravy. Využívá se zde totiž tzv. vakuová destilace, která je mnohem nákladnější a časově náročnější. Probíhá ve vakuu, díky čemuž je k dosažení bodu varu základního alkoholu třeba nižší teploty. V praxi to znamená, že použité botanicals (tj. základní ingredience – bylinky, ovoce, koření atd.) se mnohem méně zahřívají a nedochází tak k výraznému narušování jejich molekulární struktury, což se projeví ve výraznějším aroma a chuti.
Tento gin se destiluje s italským jalovcem, koriandrem a pěti dalšími botanicals. Při výrobě se používá také pramenitá voda z nedaleké hory Monviso (čti Monte Viso), která je vidět přímo z palírny.
Příběh
Gin Malfy je pravým ztělesněním Itálie. Důraz na rodinnou tradici, lokální suroviny a dokonale osvěžující chuť připomínající slunečné léto. Ačkoli je rodinná společnost Torino Distillati (kterou založil v roce 1992 Carlo Vergnano) dnes již vlastněna firmou Biggar & Leith, rodinné fungování zůstalo zachováno a Carlovi pomáhá nejen jeho žena Piera, ale i děti Rita a Valter.
Doporučení
Gin výrazně bylinkových tónů doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.