Popis
Barva: Čirá
Aroma: Velmi intenzivní, převaha citrusových tónů
Chuť: Ovocná, květinová, svěží
Destilace
Destilace většinou probíhá nedaleko plantáží, na kterých díky variabilním přírodním podmínkám vznikají šťávy různých chutí. Umění destilace je tedy ve schopnosti podtrhnout aroma tohoto čistého alkoholu přidáváním, ubíráním a zráním.
Zrání
Ovocné chuti je dosaženo macerací celých plodů rozmanitých druhů ovoce, které rostou na Madagaskaru. Pomeranče, citróny, grapefruity, liči, mango, ananasy, granátová jablka, guavy a kombavy jsou společně s vanilkovými lusky a zázvorem macerovány v rumu po dobu jednoho roku. Následně je tento macerát nahrazen v sudech na další jeden rok rumem. Ten je nakonec zbaven svého zbarvení filtrací přes křemičité filtry, což zajistí jeho transparentní barvu.
Příběh
Krásně balený madagaskarský rum, pocházející z malého ostrůvku Nosy Be (v překladu "Velký ostrov"). Cukrová třtina používaná k výrobě rumů Dzama se pěstuje v unikátních podmínkách na vulkanickém povrchu, stále v panenské přírodě, díky čemuž se Dzama liší od ostatních rumů.
Doporučení
Tento rum je vhodný jak na zážitkové popíjení, tak do vyladěných míchaných koktejlů. Nejsnáz si jej vychutnáte ve vysoké sklenici s ledem přelitým v poměru 1:3 doporučeným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.