Bílý tuňák s papričkami Jalapeño
Milujete syrové ryby k šampaňskému? Do deseti minut přípravy nenajdete lahodnější pokrm. Stačí nakrájet tuňáka, posypat tenkými plátky papriček jalapeño a pokapat japonskou omáčkou ponzu. Neskutečná delikatesa k láhvi Blanc se Blancs.
Suroviny
- 250 g čerstvého bílého tuňáka
- 1 velmi tence nakrájená paprička jalapeño
- omáčka ponzu
Postup přípravy
- Tuňáka nakrájíme na 6mm plátky.
- Velmi tence pokrájenou papričku poklademe na plátky tuňáka.
- Na závěr pokapeme omáčkou ponzu, případně si odlijeme zvlášť do misky k namáčení.
Doporučené párování
- Svěží suchá bílá vína: Pálava, Ryzlink rynský, Sauvignon, Veltlínské zelené
- Bílá šumivá vína tvořená převážně z bílých odrůd preferující Blanc de Blancs: Šampaňské Blanc de Blanc, Crémant, Sekt, Vintage sekt
Dobrou chuť!