Popis
Aroma: Spousta jalovce, citronové a pomerančové kůry
Chut: Poměrně pěkná, mírně mastná textura s příjemným povlakem na patře, zpočátku mírně borová, chladivá máta s jalovcem, na středním patře citronová kůra, následuje sladké koření a květ heřmánku s bylinkami de provence, dozvuky vanilkového krému, lékořice a březové kůry, suchý závěr je poměrně dlouhý s jemnou, příjemnou svíravostí
Destilace
Destilace Botanist ginu je skutečně zajímavý proces. Nejprve se pomalu zvyšuje teplota destilátu v destilačním zařízení. Poté se dovnitř ručně vhazují základní rostliny a nechají se 12 hodin vyluhovat, než se znovu zvýší tlak páry k bodu slabého varu. Směs 22 bylin se umístí do plátěného pytle a zavěsí se do destilačního zařízení, čímž se do ginu uvolní další, netušené vůně a aromata. Výsledná chuť je bohatá a jemná; zpočátku chladivá, ale když se rozvine na patře, ucítíte hřejivost a absolutní čistotu získanou díky pomalé a neuspěchané destilaci. Jedná se o skutečně uhrančivý, delikátní a luxusní gin.
Příběh
The Botanist Gin byl vyvinut legendou v destilování nápojů, Jimem McEwanem, jedním z nejznámějších mistrů destilace ve Skotsku. 22 bylin, které se používají při výrobě, pochází přímo z ostrova Islay, kde je ručně sbírají jejich botanici. Hledají je na kopcích, na pobřeží a v bažinách úrodného ostrova a poté je pečlivě suší, aby byly připraveny k destilaci a obohatili tento unikátní gin.
Doporučení
Gin s výraznými tóny koření doporučujeme vychutnávat na ledu dolitým správně zvoleným tonikem či limonádou v poměru 1:3. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.