Popis
Barva: Zlatá, světle jantarová
Aroma: Ovocné a květinové tóny
Chuť: Ovocné tóny meruněk a broskví ve spojení sladké vanilky, sametovou konzistencí zanechává koňak dokonale vyvážený a harmonický dojem
Destilace
První, jeden z nejdůležitějších kroků, je výběr hroznů ze dvou nejkvalitnějších oblastí Cognacu - Grand a Petite Champagne.
Zrání
Rémy Martin VSOP představuje směs více jak 200 eaux-de-vie, která zrají 4 - 15 let.
Po dvojnásobné destilaci révového vína, které je nejprve velmi jemně lisováno, se destilát nechává stařit v dubových sudech, díky nimž získává charakteristickou barvu a aroma. Pro jejich výrobu se používají výhradně duby z oblasti Limousine s průměrným stářím dubu více jak 100 let. Blend master, který je školený po celý svůj profesní život, míchá (blenduje) jednotlivá eaux-de-vie, která dosáhla požadovaného stáří, tak, aby dosáhl konzistentní vytříbené chuti koňaku Rémy Martin a vyjádřil dokonalou harmonii širokého spektra aroma a chuti.
Finální projev koňaku Rémy Martin VSOP pochází ze závěrečné fáze eaux-de-vie, která se odehrává po finálním míchání, na konci procesu zrání. Po dobu jednoho roku se eaux-de-vie skladují výhradně ve vyzrálých dubových sudech Limousin, které jsou více než 20 let staré a které zvýrazňují jejich ovocné podtóny: tento proces se nazývá Mature Cask Finish – tedy „dokončení ve vyzrálém sudu".
Příběh
Roku 1927 uvedl Rémy Martin House koňak v kategorii VSOP, který se okamžitě stal prodejním trhákem, a to především díky své skvělé kvalitě. Dnes je koňak Rémy Martin VSOP považován za „zákonodárce kvality".
Doporučení
Koňak VSOP doporučujeme pít čistý, do různých míchaných koktejlů nebo jednoduše na ledu přelitým v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.