Popis
Barva: Světle zlatá
Aroma: Hluboké květinové díky vysokému obsahu terpenolů
Chuť: Květinové a ovocné s náznaky grapefruitu a mandlí následované pikantním závěrem s jemnými dubovými tóny
Destilace
Veškeré vinné hrozny se lisují do 2 hodin od sklizně. Vysoce aromatická šťáva se následně fermentuje po 6 dní při kontrolované teplotě mezi 22 a 26 °C na 3 různých typech kvasnic, které nejlépe rozvinou specifické aroma a vytáhnou to nejlepší z terroiru.
Destilace probíhá ručně, bez automatizované techniky a to výhradně v malých maximálně 25 hektolitrových měděných kotlích. Během druhé destilace se prvních 20 litrů z „hlavy" odloží bokem, litr po litru je ochutná master destiler, který ty nejaromatičtější složky před zráním na sudu přidá do finálního destilátu.
Zrání
Veškeré barely jsou jemně vypálené s nízkým obsahem taninů, což zabrání jejich nadměrné extrakci do eaux-de-vie a umožní vyniknout ideálnímu poměru mezi ovocito-květinovými a jemnými dubovými tóny. Pro zrání se používají pouze malé barely, které maximalizují kontakt mezi tekutinou a dřevem.
Příběh
Destilérie Camus se zaměřuje nekompromisně na vytváření intenzivně aromatických koňaků. Tento proces umožňuje dosáhnout bezkonkurenční míry aroma měřené třemi specifickými parametry: velikost ovocného aroma spojené s vysokou úrovní esterů, hloubka květinových tónů spojená s vysokou úrovní terpenolů a perfektní rovnováha mezi ovocitými a dřevitými tóny vycházející z použití sudů s nízkým obsahem taninů.
Doporučení
Koňak VSOP doporučujeme pít čistý, do různých míchaných koktejlů nebo jednoduše na ledu přelitým v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.