Popis
Aroma: Silné, komplexní a těžké tóny fialek a jasmínu
Chuť: Sušené švestky, med a ruská kůže, velmi dlouhý efekt „starého koňaku", ale plný svěžích a jemných tónů
Destilace
Vinice destilerie Godet se rozkládají na 75 000 hektarech v 6 rozmanitých terroirech, odkud pochází 6 druhů vína, z nichž je z 98 % zastoupen Ugni Blanc. XO je blendem eaux-de-vie z oblastí Grande Champagne (více než 50 %) a Petite Champagne. V procesu destilace se stále používají několik století staré techniky a know-how.
Zrání
Godet vytváří řemeslný koňak s propracovaným know-how a skvělou historií. Je zároveň jedinou palírnou, která staří koňaky přímo u Atlantického oceánu, což jim dodává pozoruhodnou plnost a preciznost. Jedna z filosofií destilerie je víra v čas a jeho využití k tvorbě komplexních koňaků.
Příběh
V roce 1588 zakládá nizozemský obchodník Bonaventure Godet v přístavu La Rochelle obchod se solí a vínem. Patří mezi první, kdo doslova „pálí" vína, aby snížil náklady na dopravu a Henri IV mu dává právo pálit víno v tzv. Brandjwine. Jak obchod rostl, výrobní procesy byly vylepšeny a Godet Freres Cognac je v roce 1782 oficiálně registrován Gédéon Louis Godet. Nyní, ve 21. století, je Godet Freres Cognac stále ze 100 % rodinným vlastnictvím a stále sídlí v přístavu La Rochelle a pod správou současné 15. generace Godet.
Doporučení
Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.