Popis
Aroma: Květy pomeranče, kosatec a fialka
Chuť: Velmi neobvyklý degustační zážitek vyspělých tónů ořechu a tmavých višní s elegantním a hladkým závěrem
Destilace
Vinice destilerie Godet se rozkládají na 75 000 hektarech v 6 rozmanitých terroirech, odkud pochází 6 druhů vína, z nichž je z 98 % zastoupen Ugni Blanc. XO Organic Gastronome je 100% eaux-de-vie z oblasti Fins Bois. V procesu destilace se stále používají několik století staré techniky a know-how.
Zrání
Godet vytváří řemeslný koňak s propracovaným know-how a skvělou historií. Je zároveň jedinou palírnou, která staří koňaky přímo u Atlantického oceánu, což jim dodává pozoruhodnou plnost a preciznost. Jedna z filosofií destilerie je víra v čas a jeho využití k tvorbě komplexních koňaků.
Příběh
V roce 1838 Augustin Godet poprvé vytvořil ultra suchý koňak „Gastronome", ideální pro podporu trávení. O 5 generací později, ve věku změny klimatu a environmentálních výzev, se v roce 2016 3 bratři Godetové rozhodli učinit z Gastronomu plně organický koňak. Ekologické zemědělství garantuje produkt bez chemických a umělých složek a zachovává naši planetu snížením znečištění.
Doporučení
Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.