Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Plné po tabáku, kakau a pečeném chlebu
Chuť: Kořenitá s tóny zázvoru a pomerančové kůry a s dlouhotrvajícím závěrem
Destilace
Vína destilují v tradičním destilačním kotli Charente metodou dvojité destilace, která je pro oblast koňaku jedinečná. Díky této technice získávají hladké a aromatické eaux-de-vie. Následným procesem „Bonne Chauffe" nebo druhým zahříváním vzniká vznešený koňak.
Zrání
Koňak Jean-Luc Pasquet L'Organic 10 zrál minimálně 10 let v dubových sudech Limousin.
Příběh
Jean Luc Pasquet zdědil vinohrady v Grande Champagne v roce 1970 a s tím i malé, ale kvalitní zásoby starých koňaků. Postupně se stal nezávislým producentem koňaku. Mladý Jean převzal společnost v roce 2011 a pokračuje v obdělávání 14 hektarů vinic v režimu bio (principy bio zemědělství od roku 1998) s hlavním důrazem na terroir. Spolu se svou ženou, Američankou Amy, mají na starosti celý proces výroby – od práce na vinohradu, fermentace přírodními kvasinkami, destilace, vyzrávání v sudech, blending a lahvování. Pracují také s oblíbenými eaux-de-vie od svých sousedů a přátel a lahvují je jako tzv. „single-estate“ a „single-barrel“ produkty.
Doporučení
Servírujte při pokojové teplotě. Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.