Popis
Barva: Šarlatová, skoro až makově červená
Perlivost: Oslňující jemné bublinky
Aroma: Nasládlé po tmavých červených bobulích jako je černý rybíz, ostružiny a jahody ohraničené svěží mandarinkou, zakončené exkluzivní stopou šafránu
Chuť: Velmi hluboká, intenzivní, pohlcující každého od prvního doušku. Uprostřed vnímáme pronikavý útok šťavnatých bobulí, který je ve finále dotvořen kouřovými tóny.
Složení: 50 – 55 % Pinot Noir z toho 20 –25 % červené bobule, 30 – 35 % Pinot Meunier, 15 – 20 % Chardonnay, z nichž 10 – 15 % tvoří starší, rezervní vína
Dozážní (expediční) likér: 10 g/l
Oblast: Champagne
Doporučení
Toto jedinečné šampaňské vynikne nejlépe v společnosti kachny na pomerančích nebo vedle červeného masa. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.
Příběh
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".