Popis
Barva: Světle růžová
Perlivost: Jemné hbité bublinky
Aroma: Elegantní a kořenité tóny šípků, sušené šunky, moruše, červeného rybízu, pivoňky, pepře a růžového grapefruitu
Chuť: Zážitek dotvářejí jemné příchutě medu, citrusů a sušeného ovoce s dlouhým závěrem
Složení: 40 % Pinot Noir, 32% Pinot Meunier, 28 % Chardonnay
Oblast: Champagne
Doporučení
Krug Rosé 23th Édition nečekaně nejlépe doprovází velmi slaná jídla. Nejlépe si jej vychutnáte společně s Foie gras, jehněčím masem, zvěřinou, bílým masem nebo dokonce s kořenitými pokrmy. Krug Rosé se nedoporučuje pro dezerty. Veškeré tipy na doporučená jídla k vínům naleznete v sekci „Ovíněné recepty“. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.
Příběh
Krug rosé je směs 22 vín ze 7 různých ročníků, z nichž nejmladší je z roku 2012, zatímco nejstarší pochází z roku 2006. Jedná se o nečekané růžové šampaňské kombinující eleganci a odvážnost, je nspirováno snem páté generace rodu Krugů vymyslet růžové šampaňské, které neexistovalo, a které by bylo možné každý rok znovu vytvořit.
Rodina Krug čekala 140 let, než v roce 1983 uvedla první Rosé. Jeden lok tohoto šampaňského zřetelně ukazuje, že stálo za to si počkat. Krug Rosé je „víceročníkové", vyráběné v malém množství, Krug Rosé je kupáží několika ročníků.Jeho energická osobnost vzniká spojením malého množství pečlivě vybraných hroznů pinot noir fermentovaných se slupkou s tradičně fermentovanými pinot noir, chardonnay a pinot meunier.