Popis
Aroma: Hruškové
Chuť: Hruškové
Destilace
Při přípravě kvasu a samotné výrobě je dodržován stejně pečlivý postup jako u slivovice. Vybírají se proto jen ty nejkvalitnější hrušky odrůdy Williams pocházející výhradně z moravských ovocných sadů. Na výrobu jednoho litru hruškovice bylo použito 13 kilogramů hrušek. Zvláštní důraz je kladen na speciálním způsobu jejich kvašení, díky kterému do destilátu přeneseme všechny aromatické a chuťové prvky.
Zrání
Jedná se speciálním způsobem připravený ovocný destilát z hrušek odrůdy Williams, který zrál v sudu z francouzského bílého dubu.
Příběh
Žufánek s.r.o. založili v roce 2000 manželé Marcela a Josef Žufánkovi a jejich synové Martin, Josef a Jan. Sídlí v obci Boršice u Blatnice poblíž Uherského Hradiště. Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. Destilují, macerují a tvoří je tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně jim samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou jejich jméno.
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.