Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Široké a velmi intenzivní s vůní závinu, pečiva, třešní a čokolády
Chuť: Bohatá a sametová, v ústech dodává své aromatické odstíny přidáním meruňkových, vanilkových a mandlových ovocných tónů
Destilace & Zrání
Destilace probíhá 100% řemeslnou výrobou, velmi pomalé a jemné metody, aby se zachovalo jen to nejlepší a nejčistší ze srdce Grappy. Směs Grappas z čerstvých výlisků, mezi nimiž jsou Cabernet, Merlot a Refosco, zrají od 5 do 20 let v barikových a malých sudech.
Příběh
Nonino Distillery vyrábí grappu tradičním způsobem z hroznových výlisků a slupek, které zbydou při výrobě vína. V roce 1973 se Nonino stalo první společností, která vyráběla komerční grappu z jediné odrůdy hroznů vytvořením likéru pouze s použitím hroznů Picolit. Společnost v současné době řídí Gianola Nonino, která k ji vede k úspěchům. Díky ní se Nonino Grappa proslavila také mezi italskými celebritami. Nonino postupně získal několik cen a inovoval se v oblasti výroby grappy.
Doporučení
Vynikne v kombinaci se sýrem, pečenými koláčky, foie gras, čokoládou nebo dobrým doutníkem. Servírujeme ji při pokojové teplotě 10 – 15 °C. Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.