Popis
Barva: Jantarová se zlatými odlesky
Aroma: Květinové s vůní vanilky
Chuť: Ucítíte mandle, zelená jablka, vanilku a čokoládu s dlouhotrvajícím závěrem
Destilace & Zrání
Vyrábí se z matoliny hroznu Glera. Tyto hrozny se běžně používají k výrobě Prosecca. Destilace probíhá v parním destilačním přístroji z mědi. Skladuje se v barikových sudech po dobu 24 měsíců.
Příběh
Nonino Distillery vyrábí grappu tradičním způsobem z hroznových výlisků a slupek, které zbydou při výrobě vína. V roce 1973 se Nonino stalo první společností, která vyráběla komerční grappu z jediné odrůdy hroznů vytvořením likéru pouze s použitím hroznů Picolit. Společnost v současné době řídí Gianola Nonino, která k ji vede k úspěchům. Díky ní se Nonino Grappa proslavila také mezi italskými celebritami. Nonino postupně získal několik cen a inovoval se v oblasti výroby grappy.
Doporučení
Servírujeme ji při pokojové teplotě 10 – 15 °C. Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.