Popis
Barva: Světle medová až zlatá
Aroma: Silné a zároveň jemné, dominantní jsou citrusy, lehce kyselá jablka a meruňky a stopa cukrové třtiny s medovým závanem
Chuť: Pocitově sladší, jasně dominuje cukrová třtina a ovoce, především svěží citrusy spolu s jablky a peckovým ovocem, nechybí květinový nádech, decentní dřevité aroma s lehkým kouřem a náznakem čokolády
Zrání
Neisson Profil 107 Bio je zemědělský rum zrající v dubových sudech po bourbonu po dobu 15 měsíců a poté se přelije do 10 sudů o objemu 225 l, které prošly procesem vypálení. Pro sudy tohoto cuvée nechala palírna vyrobit specifický vypalovací profil č. 107. Tyto nové sudy z amerického dubu byly tedy přesně zahřáté, aby vyvinuly aromatické tóny, které budou definovat styl destilerie Neisson pro nadcházející roky.
Příběh
Neisson, nejmenší lihovar na Martiniku, připomíná komplexní kaleidoskop zelených a růžových domů, které jakoby se snažili napodobit svůdnou okolní vegetaci. Od svého založení roku 1931 se již tři generace za sebou úspěšně vystřídaly v čele lihovaru, zachovaly si svoje dovednosti a odborné znalosti největší tradice Martiniku. Současný ředitel lihovaru Grégory Vernant-Neisson popisuje jejich zemědělský rum AOC následovně: „Nejdůležitější věcí, kterou je třeba o martinikovém rumu vědět, je to, že se vyrábí přímo ze šťávy z cukrové třtiny, nikoli z melasy." Za filozofií destilérie Neisson leží velký respekt k hodnotě země a jejím vlastnostem. Severní část ostrova Martinik má svou vulkanickou půdou a podnebím zvláště silný vliv na aromatickou paletu rumů Neisson a jejich jedinečnou chuť. Ochutnejte, pochopíte.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.