Popis
Barva: Světle slámová
Aroma: Agáve, koření a lehké ovoce
Chuť: Polomastný, sladký nástup plný citrusů a skořice bez pocitů hořkosti. Velmi pěkné tělo agáve, skořice, citrusů a koření následované hřejivým, kořenitým středně dlouhým závěrem.
Destilace
První destilace se nazývá „destrozamiento". Během 5 hodin se odstraní „colas y cabezas", tedy hlava i ocas a ponechá se srdce, v tomto procesu pojmenované „ordinario". Během druhé, 10hodinové destilace „rectificacion" se opět odstraní hlava i ocas (úkap a dokap). V této fázi se již srdce, tedy průkap, nazývá Tequila.
Zrání
Centinela Reposado zraje 18 měsíců v dříve použitých 200 litrových sudech po bourbonu z amerického bílého dubu.
Příběh
Tequila Centinela byla založena v roce 1904 a byla první palírnou se sídlem v Arandas, Jalisco. Centinela znamená „ten, kterého je třeba sledovat a udržovat". Proces výroby se od založení nezměnil; spojujením tradice se špičkovou technologií je zajištěna konzistence produktů. Agáve dozrávají přibližně 8 let a jsou ručně sbírány na vrcholu zrání z vlastních polí agáve. Vedle toho nakupují také 20 % od místních výrobců, aby pomohli ekonomice regionu. Jimadori jsou najímáni jako pracovníci na plný úvazek a za svou práci jsou adekvátně ohodnoceni. Jejich profesionalita spočívá v krájení pencas extrémně blízko k pině, aby se během vaření zabránilo jakékoli hořké chuti.
Doporučení
Hodí se jak k přípravě koktejlů nebo jednoduše na ledu přelitým správně zvoleným mixerem. Dobře se páruje k lehčím pokrmům, jako jsou mořské plody, drůbež a samozřejmě též k mexické kuchyni. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.