Popis
Aroma: Tóny červeného ovoce, rybízu a červených jablek
Chuť: Ovocná, svěží v plném těle s dlouhým, minerálním závěrem
Složení: 80 % Cabernet Franc, 20 % Merlot
Doba zrání v láhvi na kvasnicích: 18 měsíců ve vápencových sklepích
Oblast: Crémant de Bordeaux AOP
Doporučení
Elegantní aperitiv i skvělé univerzální gastronomické víno. Ideální k masu a asijské kuchyni. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 5 – 8 °C v kbelíku na led.
Výroba
Registrované označení původu RDO Crémant de Bordeaux se oficiálně objevilo v roce 1990. Musí být vyrobeno v apelaci Bordeaux podle tradiční metody nazývané v minulosti „champenoise method". Odrůdy používané k výrobě Crémant de Bordeaux jsou tradiční odrůdy bordeauxské révy, bílé a červené, jako je Semillon, Muscadelle nebo Cabernet Franc. Můžete se setkat i s tzv. doplňkovými odrůdami révy, jako je Ugni Blanc. Hrozny se sklízejí ručně a vína zrají na latích minimálně 12 měsíců. AOC Crémant de Bordeaux splňuje přísné specifikace, které ve Francii potvrdil National Institute of Origin Appellation pod záštitou Ministerstva zemědělství.
Příběh
Ve vinařství pracují jak se šumivými víny, které jsou synonymem obnovy a modernosti, tak s tradičními víny z uznávaných vín Bordeaux AOC. Díky Bordeaux jsou odhodláni respektovat vinařské dědictví regionu s celosvětovou reputací, ale také přidat osobní kontakt a vždy naslouchat spotřebitelům. Klíčovými slovy jsou identita, kvalita a autentičnost. Vína musí vyjadřovat veškerou bohatost terroiru. Klíč k úspěšnému vínu pak spočívá ve schopnosti čelit jeho organoleptickým charakteristikám a stylu: spojenectví dobrého a krásného.