Popis
Aroma/Chuť: Intenzivní tóny kakaových bobů, koření a aromatických botanicals s květinovými podtóny
Destilace
Angostura Cocoa Bitters byly světu představeny roku 2020. Při jejich výrobě se používají výhradně trinidadské kakaové boby, které jsou pověstné svou kvalitou a mimořádnou chutí, pročež jsou považovány za jedny z nejlepších na světě. Tyto koncentrované aromatické kapky, které vznikají macerací nejrůznějších bylin, kůr a koření, dodají vašim drinkům perfektní vyváženost, komplexnost a hloubku chutí. Protože se používají podobně, jako se v kuchyni používá sůl a pepř, vysloužily si přezdívku koření koktejlů. A jako takové by neměly chybět v žádném profesionálním ani domácím baru.
Příběh
Angostura Aromatic Bitters, proslulé kapky s nezaměnitelným aromatem koření, jsou nejstarší a nejoblíbenější bitters na světě. Jejich historie se začala psát roku 1824, kdy je vytvořil Dr. Siegert. Původně byly určeny k úlevě od žaludečních potíží a k podpoře trávení, brzy nato se však začaly přidávat do drinků. Siegert byl pruský vojenský lékař zapojený do osvobozenecké armády Simóna Bolívara. Roku 1875 se firma stěhuje z Venezuely do Trinidadu, kde roku 1940 vytváří svůj první rum.
Doporučení
Kakaové bitters jdou skvěle dohromady například s červeným vermutem, whisky, tmavým rumem, mladou brandy nebo zlatou tequilou, dokonale doplní Espresso Martini. S bitters Angostura se kreativitě meze nekladou, přidejte pár střiků do vašeho oblíbeného drinku a sledujte, jak jeho výslednou chuť ovlivní.
Díky své všestrannosti a schopnosti zvýrazňovat a spojovat chutě se bitters Angostura stále častěji uplatňují také v kuchyni. Agostura Cocoa Bitters skvěle vyniknou v dezertech, krémech a sladkém pečivu, například ve spojení s čokoládou, kávou či rumem. Můžete je však přidat také do marinád, omáček a zálivek.