Popis
Barva: Žlutojantarová s oranžovými odstíny
Aroma: Káva, pálený karamel, vanilka a karamelizované ořechy s nasládlým nádechem sušených třešní, meruněk a zralého agáve
Chuť: Vyvážené tóny vanilky, karamelu, čokolády, skořice a sušeného ovoce v extrémně dlouhém, hladkém závěru
Destilace
Jako každá jiná tequila, i Padre Azul Añejo, musí projít dvěmi destilacemi a používá se agáve o stáří okolo 10 let. Při druhé destilaci se odstraní hlavy a paty, což znamená, že první a poslední část destilace se vyhodí a nepoužije se ve finálním produktu. Tento „říz" výrazně přispívá k vynikající chuti vysoce kvalitní tequily, protože na finální produkt se používá jen to nejlepší, „srdce" procesu. Agáve se destiluje při poměrně nízké teplotě, aby nedošlo k připálení cukru. Což dodává dává tequile charakteristickou jemnou dochuť.
Zrání
Exkluzivitu pro Padre Azul Añejo tvoří jeho doba zrání, která je minálně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu.
Příběh
Padre Azul vzniklo z ryzí lásky mezi rakouským mužem a mexickou dívkou. Snoubení těchto kultur dovolilo vzniku této jedinečné tequily, která vychází z tradic výroby kvalitní mexické tequily. Tato výjimečně jemná tequila by ve skutečnosti neexistovala bez neméně výjimečného milostného příběhu mezi Mexičankou a Rakušanem. Mladý muž Eder z rakouských Alp se zamiloval do Adriany Alvarez Maxemin, krásné mladé ženy z Jalisco v Mexiku - období plné kulturních šoků a letů na dlouhé vzdálenosti, ale také plné nových setkání, opravdového přátelství a velké inspirace.
Doporučení
Doporučená konzumace tohoto exkluzivního destilátu je při teplotě 18 - 20 °C s jemným doutníkem či hořkou čokoládou. Také můžete využít jednoduše na ledu přelitým v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.