Popis
Barva: Karamelová
Aroma/Chuť: Silná chuť agáve doprovázená tóny čokolády, tabáku a kávy
Destilace & Zrání
KAH Tequila Añejo se vyrábí ze 100% modré agáve a zraje v sudech z amerického dubu po dobu nejméně 12 měsíců. Umění výroby tequily KAH začíná rostlinou agáve. Tequilu lze destilovat pouze z konkrétní odrůdy agáve – modré agáve Weber. Trvá nejméně 6 až 7 let, než rostlina agáve doroste do dospělosti, než ji lze sklízet. Výsadba, péče a sklizeň agáve zůstává ručním úsilím. Muži, kteří sklízejí agáve (jimadores), důvěrně vědí, jak by se rostliny měly pěstovat, předávají si tento um z generace na generaci. V okamžiku sklizně váží piña mezi 70 kg až 110 kg.
Příběh
Design černé láhve je inspirován nikaragujskou tradicí Dne mrtvých. V Nikaragui se kromě standardních tradic budování svatyně a rozdávání dárků mnoho lidí zdržuje a spí na hřbitově. Domnívají se, že tento čin znovu upevní emocionální spojení mezi nimi a zesnulým. KAH je navržen tak, aby vzdával úctu a čest Mexiku, jeho kultuře a tradicím.
Doporučení
Tequila je skvělá jen tak ve sklenici nebo jednoduše na ledu přelijte v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Také doporučujeme osvěžující signature verzi koktejlu Batanga: Do vysoké sklenice naplněné ledem nalijeme postupně 45 ml tequily KAH Añejo, 100 ml coly, 15 ml limetkové šťávy a zastříkneme kůrou limety. Ingredience ve sklenici promícháme a podáváme. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.