Popis
Barva: Karamelová
Aroma/Chuť: Silná chuť agáve doprovázená tóny čokolády, tabáku a kávy
Destilace & Zrání
KAH Tequila Añejo se vyrábí ze 100% modré agáve a zraje v sudech z amerického dubu po dobu nejméně 12 měsíců. Umění výroby tequily KAH začíná rostlinou agáve. Tequilu lze destilovat pouze z konkrétní odrůdy agáve – modré agáve Weber. Trvá nejméně 6 až 7 let, než rostlina agáve doroste do dospělosti, než ji lze sklízet. Výsadba, péče a sklizeň agáve zůstává ručním úsilím. Muži, kteří sklízejí agáve (jimadores), důvěrně vědí, jak by se rostliny měly pěstovat, předávají si tento um z generace na generaci. V okamžiku sklizně váží piña mezi 70 kg až 110 kg.
Příběh
100% ultraprémiové Tequily KAH jsou poctou nejvýznamnějšímu středoamerickému svátku zvaný Día de los Muertos (Den mrtvých). „KAH" se ve starobylém mayském jazyce překládá jako „život" a Den mrtvých, Día de los Muertos, je ve skutečnosti oslavou prožitých životů. Lahev KAH je inspirována tradičními „Calaveras" (neboli cukrové lebky), které během rituálních oslav svátku Día de los Muertos symbolizují smrt a znovuzrození.
Doporučení
Tequila je skvělá jen tak ve sklenici nebo jednoduše na ledu přelijte v poměru 1:3 správně zvoleným tonikem či limonádou. Také doporučujeme osvěžující signature verzi koktejlu Batanga: Do vysoké sklenice naplněné ledem nalijeme postupně 45 ml tequily KAH Añejo, 100 ml coly, 15 ml limetkové šťávy a zastříkneme kůrou limety. Ingredience ve sklenici promícháme a podáváme. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.