Popis
Barva: Tmavě jantarová
Aroma: Dub, mandle, jablka, olivy a skořice
Chuť: Jeho komplexnost se vyznačuje bohatým dubem, praženými mandlemi, vanilkou a skořicí
Destilace
Již více než 250 let vyrábí Jose Cuervo tequilu z největších agáve na světě. Její cesta začíná v polích na okraji sopky Tequila. Po deseti až dvanácti letech zrání se rostliny agáve sklidí a jejich jádra, neboli „piñas", se pošlou do palírny La Rojeña. Tam se opékají, melou a rozbíjejí. Výsledný extrakt se umístí do fermentačních nádrží. Nakonec se dvakrát destiluje.
Zrání
Reserva de la Familia Extra Añejo získává svou komplexní chuť v důsledku propracovaných procesů stárnutí. Po odpočinku v sudech z francouzského a amerického dubu jsou tekutiny odborně namíchány Master Distillerem Alexem Coronadem.
Příběh
V rámci pokračující podpory mexické kultury rodina Jose Cuervo pověřuje umělce z Mexika, aby každý rok navrhl originální umělecká díla pro sběratelský box. Reserva de la Familia® Extra Añejo je oceňovaná 100% extra stařená tequila z modré agáve vyráběná v omezeném množství. Vítěz DOUBLE GOLD MEDAL na San Francisco World Spirits Competition 2019.
Umění výroby tequily se rozšiřuje i na obaly Reserva de la Familia. Každé láhvi je věnována pečlivá péče. Celý proces balení od aplikace jedinečného designu etikety až po voskovou pečeť s erbem rodiny Cuervo se provádí ručně.
Poté, co v roce 1795 obdržel Jose María Guadalupe de Cuervo od španělského krále první oficiální listinu o komerční výrobě tequily, začal prodávat úplně první Vino Mezcal de Tequila de Jose Cuervo. Od té doby vyrábí Cuervo tequilu v La Rojeña, nejstarší aktivní palírně v Latinské Americe.
Doporučení
Její chuť, vůně a sametový závěr si nejlépe vychutnáte v degustační sklenici při pokojové teplotě. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.