Popis
Barva: Hluboce měděná
Aroma: Objevíme dobře koncentrovaný karamel, lepkavý nugatin pokrytý praženými ořechy, cítíme melasu, i když máme co do činění s rumem z čisté třtinové šťávy, provzdušňování nás přivádí zpět k čerstvé třtinové šťávě mísící se s vlákny měkkého, roztaveného dřeva s tóny sladkého koření a světlého tabáku posíleného jistou tříslovinou a ovocitostí
Chuť: Na patře se rozpouští jako velký medový bonbón provoněný opečeným dubem jemné třísloviny a rozpuštěné vanilky, postupně nabere nádech karamelu, lékořice, máslové briošky ozdobené skořicí a tonkovými boby, komplexnost konkuruje nenasytnosti rumu, který si navíc dokáže udržet svěží bylinnou stránku, závěr je kulatý, plný
Destilace
Jak se patří, veškeré rumy v Saint Aubin destilují z prvního výlisu šťávy speciálně vybrané cukrové třtiny. Single Cask 2010 byl destilovaný v roce 2010 výhradně v měděném destilačním přístroji pot-still.
Zrání
Rum zrál 8 let ve starých sudech po portském vínu a poté 3 roky ve starém sudu po bourbonu. Lahvován byl tzv. „brut de fût“, tedy v sudové síle při 51,2 %. Byl stočen pouze jeden sud do celkem 241 lahví.
Příběh
Rhumerie de Saint Aubin je agro-průmyslová společnost nacházející se hluboko, na jihu ostrova Mauricius. Podmínky pro výrobu rumu jsou zde ideální, přes dostatek slunce i deště, po sopečný podklad plantáží, který je důležitým prvkem pro pěstování kvalitní cukrové třtiny. Rumy v Saint Aubin se vyrábí výhradně z cukrové šťávy. Od samotného založení Jean Babtistem Guimbeau roku 1819 je stále v držení jeho potomků, momentálně již osmé generace.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.