Popis
Barva: Hluboce rubínová
Aroma: Hezká, pro Pinot Noir typická s decentními živočišnými tóny
Chuť: Šťavnatý, živý a jednoduchý styl, dobře strukturované víno s pevnou kostrou, podpořené tříslovinou
Kategorie: Suché
Odrůdy: 100 % Pinot Noir
Vinařská oblast: Bourgogne
Výroba
Při výhradně ručním sběru hroznů se hledí především na kvalitu – ne na kvantitu. Ostatně na keřích dozrává maximálně 6 – 8 trsů. Hrozny se zpracovávají v Nuits-Saint-Georges a v Mercurey. Po 15 až 18 měsících zrání v nerezových tancích a částečně v dubových sudech jsou vína připravena k láhvování. Mnoho červených vín v nejvyšších kategoriích se před láhvováním nefiltruje – díky tomu Pinot Noir ukazuje to nejlepší.
Doporučení
Víno je již vhodné ke spotřebě, ale vydrží bez problémů dalších 6 let. Nadprůměrný Pinot Noir ve své kategorii. Vhodné k červeným masům a sýrům. Podávejte při teplotě 15 – 17 °C. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Vinařství Faiveley založil v roce 1825 Pierre Faiveley, ještě za vlády Ludvíka XIV. Během 6 generací se vinařství neustále rozrůstalo. Dnes je se 120 hektary největším vlastníkem půdy v Bourgogne. Pět ze šesti prodaných lahví, pocházejí z vlastních vinohradů. Aktuálním vlastníkem firmy je Erwan Faiveley, reprezentující již 7. generaci tohoto slavného vinařského jména. Vína od Faiveley by měla být nedílnou součástí vinných lístků nebo soukromých sklepů. Světový věhlas tohoto vinařství vyvěrá především z pevných vlastnických kořenů těch nejprestižnějších apelací Burgundska.