Popis
Barva: Elegantní zlatý odstín s jantarovými podtóny
Aroma: Odhaluje dokonalou rovnováhu mezi vzácnými taniny a svěžími tóny tropického ovoce, po nichž následují velkorysé květinové tóny
Chuť: Na patře rezonuje s bohatými ovocnými tóny doprovázenými akcenty koření a vanilky
Destilace
Veškeré vinné hrozny se lisují do 2 hodin od sklizně. Vysoce aromatická šťáva se následně fermentuje po 6 dní při kontrolované teplotě mezi 22 a 26 °C na 3 různých typech kvasnic, které nejlépe rozvinou specifické aroma a vytáhnou to nejlepší z terroiru.
Destilace probíhá ručně, bez automatizované techniky a to výhradně v malých maximálně 25 hektolitrových měděných kotlích. Během druhé destilace se prvních 20 litrů z „hlavy" odloží bokem, litr po litru je ochutná master destiler, který ty nejaromatičtější složky před zráním na sudu přidá do finálního destilátu.
Zrání
CAMUS VSOP je intenzivně aromatický koňak, jehož květinový a ovocný profil s tóny dubu, koření a vanilky pochází z pečlivého výběru eaux-de-vie odrůdy Ugni Blanc odrážejících typické chutě Terroir, z nichž některé pocházejí z proslulého Cru Borderies. 350l sudy používané k minimálně 4letému zrání jsou výhradně „jemnozrnné" a mají nízký obsah taninů, a to díky zvláštnímu procesu „French Light Toasting", který umožňuje vyvážit dubovitost se svěží chutí.
Příběh
Vinařství Camus se nekompromisně zaměřuje na vytváření intenzivně aromatických koňaků. Tento proces umožňuje dosáhnout bezkonkurenční míry aroma měřené třemi specifickými parametry: velikost ovocného aroma spojené s vysokou úrovní esterů, hloubka květinových tónů spojená s vysokou úrovní terpenolů a perfektní rovnováha mezi ovocitými a dřevitými tóny vycházející z použití sudů s nízkým obsahem taninů.
Získané ohodnocení
Oceněno Double Gold na World Spirit Competition v San Franciscu.
Doporučení
Vychutnávejte při teplotě 20 °C nebo na ledu. Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.